עלי גפן ממולאים

מאת: הדס בן גל - פינס |

ממטבחה של הדס בן גל - פינס


עלי גפן ממולאים:

כ - 70 יחידות עלים - עדיף טריים וצעירים, יש לחלוט את העלים כשתי דקות במים רותחים, להוציא בזהירות למסננת.

מלית:

2 כוסות אורז לריזוטו שטופים היטב ומסוננים
5-6 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק 
2 כפיות מלח
מעט פלפל שחור טרי
2 כפות נענע טרייה קצוצה דק
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
3/4 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
1 עגבנייה מגוררת ללא הקליפה
50 גר' צנוברים

יש לערבב היטב את חומרי המלית!

אופן ההכנה:
להניח עלה כך שהבליטות בחלקו התחתון (גבעול למטה)
להוסיף מעט מהמלית בחלקו העליון של העלה, לסגור את חלקו העליון של העלה עד החצי ולסגור את שני הצדדים כלפי המרכז, לגלגל מלמעלה למטה.
לרפד את תחתית הסיר בשכבת עלים ועליהם להניח את העלים הממולאים בצפיפות.
בסיום כל שכבת עלים ממולאים יש להניח פרוסות עגבנייה דקות.

רוטב לבישול:
2 כוסות מים
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד (1/4 כוס)
2/3 כפית סוכר
1 כפית מלח
לערבב הכל ולשפוך  על העלים, להניח צלחת מעל (למנוע מהעלים לצוף) ולכסות עם מכסה, להביא לרתיחה על הגז, להנמיך את האש ולבשל כשעה ורבע!

בתאבון.

יצירת קשר

בפנייתך לועדת תקנון, יש לציין את כל הפרטים הרלוונטיים:
  • בפנייה בנוגע לשחקנית - יש לציין את סטטוס השחקנית (מן המניין/משוייכת ומדוע), את הקבוצה בה היא משחקת ואת הסטטוס שלה (הומוגנית/מעורבת/על-יסודי), היכן לומדים ילדיה וכל פרט נוסף העשוי לסייע בהבנת המקרה.
  • בפנייה לגבי קבוצה - יש לציין את מעמדה (הומוגנית/מעורבת/על-יסודי), כמה שחקניות היא מונה, כמה מהן שחקניות משוייכות וכל פרט רלוונטי נוסף.
  • Info.mamanet@gmail.com
  • 09-745-2249
    מענה טלפוני בימים א-ה | 08:30-12:30
    ניתן להשאיר הודעה
  • משרדי הנהלת מאמאנט
    ת.ד. 407,
    נווה ירק, 49945