חרבות ברזל - כל העדכונים
סטורי-מאמאנט-הטורניר-הבא
סטורי-מאמאנט-סיפורי-שחקניות
סטורי-מאמאנט-אירועים-קהילתיים
סטורי-מאמאנט-מה-חדש-בליגות
סטורי-מאמאנט-נשים-מעוררות-השראה

עלי גפן ממולאים

ממטבחה של הדס בן גל - פינס


עלי גפן ממולאים:

כ - 70 יחידות עלים - עדיף טריים וצעירים, יש לחלוט את העלים כשתי דקות במים רותחים, להוציא בזהירות למסננת.

מלית:

2 כוסות אורז לריזוטו שטופים היטב ומסוננים
5-6 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק 
2 כפיות מלח
מעט פלפל שחור טרי
2 כפות נענע טרייה קצוצה דק
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
3/4 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
1 עגבנייה מגוררת ללא הקליפה
50 גר' צנוברים

יש לערבב היטב את חומרי המלית!

אופן ההכנה:
להניח עלה כך שהבליטות בחלקו התחתון (גבעול למטה)
להוסיף מעט מהמלית בחלקו העליון של העלה, לסגור את חלקו העליון של העלה עד החצי ולסגור את שני הצדדים כלפי המרכז, לגלגל מלמעלה למטה.
לרפד את תחתית הסיר בשכבת עלים ועליהם להניח את העלים הממולאים בצפיפות.
בסיום כל שכבת עלים ממולאים יש להניח פרוסות עגבנייה דקות.

רוטב לבישול:
2 כוסות מים
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד (1/4 כוס)
2/3 כפית סוכר
1 כפית מלח
לערבב הכל ולשפוך  על העלים, להניח צלחת מעל (למנוע מהעלים לצוף) ולכסות עם מכסה, להביא לרתיחה על הגז, להנמיך את האש ולבשל כשעה ורבע!

בתאבון.
עלי גפן ממולאים