מאת: מאת: אורית אביגד , פינסטארס |
החומרים:
200 ג' גבינת פרמזן (או קשקבל)
250 ג' חמאה
1 חלמון
3 כפות חרדל
1/4 כוס שומשום או קצח (אני השתמשתי בשומשום)
2 כוסות קמח
אופן ההכנה:
1. לגרד את הגבינה במעבד מזון או לקנות אותה מגורדת כבר.....
2. להוסיף את החמאה במעבד המזון עד שנוצר מרקם של משחה
3. מוסיפים את שאר החומרים ומפעילים את מעבד המזון בהפעלות קצרות.
4. אוספים את הבצק ומחלקים לשניים
5. יוצרים מכל חלק גליל בקוטר של 3 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים שעתיים, שבועיים, חודשיים......
6. מחמים תנור לחום בינוני 175 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה
7. פורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר (אם הגליל קשה מההקפאה אפשר להכניס למיקרו לחצי דקה)
מניחים את הפרוסות ברווחים של כ-2 ס"מ זו מזו ואופים כ-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות במקצת בשוליים.
8. העוגיות נשמרות בכלי אטום כשבוע.