חרבות ברזל - כל העדכונים
סטורי-מאמאנט-הטורניר-הבא
סטורי-מאמאנט-סיפורי-שחקניות
סטורי-מאמאנט-אירועים-קהילתיים
סטורי-מאמאנט-מה-חדש-בליגות
סטורי-מאמאנט-נשים-מעוררות-השראה

מוסקה

מאת: חגית וידבסקי, רימונים |

מוסקה של חגית, קבוצת רימונים


מוסקה

2 חצילים
בצל
1/2 ק"ג בשר טחון
1 עגבנייה
פטרוזליה
רסק עגבניות
כפית סוכר

רוטב: 
חצי כוס קמח
ביצה אחת
כוס מים

לפרוס את החצילים לאורכם, להמליח ולהשהות חצי שעה, לספוג בעזרת נייר סופג
בצלוחית קטנה לערבב יחד שמן זית, מלח ומעט כורכום - יש להבריש את פרוסות החצילים
עם תערובת השמן ולאפות בתנור (אפשרי גם לטגן בשמן עמוק).
במחבת גדולה לטגן את הבצל עד להשחמה, להוסיף את הבשר בשלב זה לתבל במלח, פלפל ופפריקה
להוסיף 2 כפות רסק עגבניות, עגבנייה מגורדת, כפית סוכר ופטרוזיליה לפי הטעם.

להרכבת המנה:
יש לערוך בתבנית אפייה שכבות של חצילים ובשר כאשר מסיימים בשכבת חציל.

להכנת הרוטב/רביחה
להרתיח את המים בקלחת על אש קטנה ולהוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב חצי כוס קמח עד לקבלת 
מרקם חלק ללא גושים, להוריד מהאש לתבל במלח ופלפל מצננים מעט ומוסיפים את הביצה, לערבב היטב  ולצקת על החצילים, לאפות כחצי שעה עד להשחמה 180מעלות.

בהצלחה ובתיאבון, חגית
מוסקה