עוגת גזר עם צימוקים
חומרים:
2 כוסות סוכר (400 גרם)
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/4 2 כוסות קמח (300 גרם)
1 שקיק אבקת אפייה
2 כפיות מחוקות קינמון טחון
6-7 גזרים בגודל בנוני, קלופים ומרוסקים דק בפומפיה
קליפה מגוררת מ לימון אחד
1 כוס צימוקים בהירים
לעיטור: שקדים פרוסים, אבקת סוכר
אופן ההכנה:
יש לחמם את התנור ל 160 מעלות ולשמן שתי תבניות אינגליש קייק
בקערת המערבל מקציפים חמאה + סוכר עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי. מוסיפים בהדרגה
ותוך הקצפה, שמן ומערבלים כמה דקות במהירות גבוהה, לאחר מכן להוסיף את הביצים אחת אחת
ותמצית וניל, ממשיכים לערבל עוד קצת לקבלת קרם אחיד.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה וקינמון ומוסיפים לקרם שבקערת המערבל בתנועות קיפול
מוסיפים גם את הגזר המרוסק קליפת לימון וצימוקים, מערבבים בכף לעיסה אחידה.
יוצקים לתבניות, מפזרים מעל את השקדים ואופים 50-60 דקות.... מוציאים מצננים וזורים אבקת סוכר
יש לשמור בקירור.