מאמאנט באירוע אתנה הולכות רחוק, פרויקט האלופים מסיים שנה מוצלחת, הודו מאמצת את מודל ליגת מאמאנט, יושבות ראש הליגה מספרות על החוויות מסמינר יושבות ראש ליגות מאמאנט, ההתרגשות לקראת 'המשחקים העולמיים CSIT  2017 ריגה לטביה' בעיצומה, טורניר הקיץ של מאמאנט איטליה בפתח
ומאמאנט חוגגת 12 שנים של ליגת אמהות בה כל אמא יכולה!


 מאמאנט באירוע אתנה ישראל - אתנה הולכות רחוק

660 אמהות מאמאנט מכל הארץ השתתפו באירוע אתנה הולכות רחוק, שהתקיים בפארק הירקון במהלך חודש מאי. בטורניר מלא אנרגיה ורוח ספורטיבית, השתתפו  66 קבוצות והיו 20 רשתות ו-4 מסלולים. מאפיית אנג'ל פינקו את כל מאות האמהות בלחמניות " פשוט מלא ו-   Delta דלתא העניקו חולצות מתנה.
נתראה בשנה הבאה

 כעת כל אמא יכולה גם בהודו - ליגת מאמאנט בכנס WEF העולמי

9-13 מאי 2017  - ניו דלהי הודו

צוות מאמאנט השתתף בפורום הנשים הכלכלי העולמי (Women Economic Forum) WEF שהתקיים בניו דלהי, במטרה להעלות מודעות ולעזור לנשים בהודו להקים תשתית לליגת מאמאנט

המשך קריאה

בכנס בנושא - 'נשים יוצרות, ממציאות, מניעות ומובילות את העתיד', השתתפו כ 2000 נשים, נציגי מדינות ונציגות ממשלה מכל העולם לרבות חברות פרלמנט, שרות ומנהיגות מובילות ובעלות השפעה, המייצגות מעל 100 ארצות מרחבי העולם. בכל 520 המושבים שהתקיימו בכנס התקיים שיח על המהות של מאמאנט, על הערכים של אולימפיזם וכיצד להקים ליגת מאמנט גם בהודו, ככלי שיכול להעניק הזדמנות שווה לכל אם ולכל אישה במדינה לעסוק בספורט ולגלות מעורבות חברתית, וזאת בנוסף להיותה תשתית ועתודה של ילדים למשחק הכדורעף.

שחקניות ליגת מאמאנט ישראל הזמינו את נציגות כל המדינות שנכחו בכנס להשתתף במשחק מאמאנט וכך, התקיימו שני משחקים בינלאומיים בהם השתתפו נשים מניו זילנד, אמריקה, הודו, מדינות אירופה ועוד. אחת המשתתפות שהביעה התלהבות מהמשחק אף יזמה הזמנה רשמית למשחק השני, בו קראה לכולם לבוא ולשחק מאמאנט

משתתפת נוספת הזמינה את שחקניות ליגת מאמאנט ישראל לשחק מאמאנט בכפר בו היא מתגוררת, הממוקם כשעה וחצי מניו דלהי. הטמפרטורות הגבוהות (47 מעלות צלזיוס) לא מנעו מהשחקניות מישראל ו16 השחקניות ההודיות לשחק מאמאנט. בסיומו של המשחק ולרגל יום האישה הבינלאומי שהתקיים באותו היום, העניקו השחקניות ההודיות מתנות עם תבלינים הודיים ואין ספק כי לכולם נשאר טעם של עוד.

מייסדת ויו"ר מאמאנט עפרה אברמוביץ, סיכמה את הרגע המרגש של הענקת פרס ההוקרה ' אשת העשור במנהיגות קהילתית' Women of the Decade in Community Leadership על ידי ארגון הנשים הבינלאומי All Ladies League'' : 'היום הוא יום מרגש במיוחד הפרס שקיבלתי הוא לא הפרס שלי, הוא הפרס של כולנו, של כל האמהות הנפלאות שהן חלק ממשפחת מאמאנט. הזכות שניתנה לנו ללמד את ילדנו כישורי חיים באמצעות הספורט -לנצח, להפסיד ,איך להתנהג בקבוצה, לוותר, לתרום ועוד. אין מתאים יותר מלקבל אותו ביום האם הבינלאומי. זהו מעמד מרגש ומדהים והוא בזכותכן ועכשיו גם הודו הופכת לחלק מהמשפחה.'


סגירה

 'קיבלתי את הילדים כיחידים וכיום הם מתפקדים כקבוצה' - פרויקט האלופים של מאמאנט -

סוגרים שנה ראשונה עם כיתות 'גפן' בבית הספר 'כרמים' בכרמיאל

קבלו הצצה לאחד מעשרות הפרויקטים החברתיים שמאמאנט מקיימת במהלך כל השנה, כתרומה לקהילה

המשך קריאה

לפני שנה פנתה שחקנית מאמאנט המלמדת בבית ספר 'כרמים' אשר בכרמיאל לבת שבע אבוחצרה יושבת ראש מאמאנט כרמיאל ורכזת מחוז צפון, במטרה להעשיר את פעילות הקיץ של ילדים עם צרכים מיוחדים הלומדים בכיתות 'גפן' בבית הספר. משחק מאמאנט של שחקניות הליגה עם הילדים שהחל כפעילות חד יומית, הפך מהר מאוד לפרויקט במסגרתו מקיימת מאמאנט, פעם בשבוע, שיעורים לילדים עם צרכים מיוחדים, כולל ילדים על הרצף האוטיסטי.  (PDD),בהובלתה של המאמנת אביבית שירן , בעלת רקע עשיר בטיפול בנוער. מעבר לניסיונה המקצועי לאביבית שירן ניסיון אישי בגידול בנה בן ה-17, שאובחן כילד ברצף האוטיסטי בתפקוד גבוה (אספרגר).

'החל מהרגע הראשון, בו התחלתי לשחק בליגת מאמאנט, נשאבתי למשחק ולעשייה המבורכת. בשנה השנייה כבר הפכתי למאמנת של שמונה קבוצות מתוכן שתיים המורכבות משחקנים מהחינוך המיוחד - נערות בסיכון וילדים על רצף ה'PDD מספרת אביבית - שחקנית נשמה ומאמנת עם כל הלב ומוסיפה: ' מדובר על קשר דו כיווני בו אני מרגישה כי התרומה של הילדים גדולה ומשמעותית עבורי'.

מטרות הפעילות המבורכת הנן

  • יצירת אינטראקציה חברתית, קבלת האחר והשונה
  • רכישת קודים חברתיים (מה שברור לנו לא ברור להם)
  • חינוך לערכים ספורטיביים
  • ויסות עוצמת רגשות- התמודדות נכונה עם ניצחונות אכזבות, כישלונות והפסדים
  • לימוד הדרך הנכונה לעבודה קבוצתית-  היכולת לשתף, ההכרה כי כל אחד מיוחד גם אם קיימים שחקנים ואנשים בעלי רקע שונה (קוגניטיבי, חברתי)
  • עקביות והתמדה- ביסוס הביטחון העצמי ורכישת אמון

'הפעילות עם הילדים מאפשרת לי להעביר את הערכים של מאמאנט, בהם אני כל כך מאמינה: אהבה, אחווה, היכולת לגדול לצמוח (אני יכול) ולסגל לעצמך דרך חיים נכונה ובריאה באמצעות הספורט. את כל זה חשוב להביא לילדים שקשה להם יותר, במיוחד ברמה התקשורתית. אני מקבלת מהם כל כך הרבה, מהרגע בו אני נכנסת דרך שער בית הספר... הריצה שלהם אלי, החיבוק שהם מעניקים לי, היכולת שלהם לקחת את שק הכדורים, לבקש את המשרוקית במטרה לשפוט, היכולת שלהם להביע חשש מהכדור וגם השיחות שאנו מקיימים מעבר לשעות הפעילות. חשוב להבין כי ילדים הנמצאים על הרצף האוטיסטי נתקלים בקשיים עצומים לנהל מערכת יחסים, הכוללת שיח פתוח ותקשורת באמצעות מילים או מגע.  ההישגים המרכזיים של הפעילות מתמקדים בנושא הזה:  הילדים יודעים את החוקים של מאמאנט, הם עצמם אינם סובלניים ולו בקצת לאלימות או שיח פוגעני, מביעים רגשות בצורה נכונה על המגרש ומחוצה לו, מצליחים להחזיק את הכדור, ומבינים את המשמעות של צעד וחצי או שלוש מסירות בכל מהלך.

אם בעבר ילד בעל סף תסכול מאוד נמוך היה מגיב באופן קיצוני, ברגע שלא הצליח לתפוס את הכדור, כיום הוא יודע שלא מדברים לא יפה אל חבר הקבוצה אלא מכבדים, מכילים ומוחאים כפיים גם למי שהפסיד. עצם הפעילות גורמת לי גם להסתכל על הבן שלי בצורה קצת אחרת ולהבין אותו יותר' היא מסבירה.

'קיבלתי את הילדים כיחידים וכיום הם מתפקדים כקבוצה! כל אחד מבין את היכולות והאתגרים של השני ומבחינתי - השמיים הם הגבול. בקרוב יצטרף אלינו ילד עיוור איתו נעבוד באמצעות כדור מספוג שלתוכו הכנסנו פעמונים, כי מבחינתנו כל אחד יכול!'

אביבית מסבירה כי האתגר הבא, אליו כמהים הילדים כל כך הוא לקדם משחק נוסף בו ישתתפו הילדים והאמהות. משחקים מהסוג הזה בנוסף להיותם מרגשים וחשובים, מביאים לידי ביטוי גם את היכולת והרצון של הילדים להיות מעורים בחברה וזו המטרה הסופית. ליצור עבור כל אחד ואחת מהילדים הללו את האפשרות להיות נתרם ותורם בחברה  - מאמאנט זו הדרך והשפה הנכונה.

'למעשה בנינו מערך שנתי אשר משולב באופן קבוע בפעילות של כיתות 'גפן' בבית הספר 'כרמים' אשר בכרמיאל. פרויקטים מסוג זה מתקיימים הודות ליוזמות של אמהות-שחקניות והופכים לעיתים למודל אותו ניתן לשכפל במקומות נוספים ברחבי הארץ ובעולם. שילוב משחק מאמאנט באופן קבוע במערכת החינוך ויצירת תשתית לפעילות בבתי הספר, במיוחד כאשר מדובר על ילדים עם צרכים מיוחדים, מאפשרות לליגת מאמאנט להמשיך ולתרום, כחלק בלתי נפרד מהפעילות למען הקהילה שמקיימת ליגת מאמאנט ברחבי הארץ' מסכמת בת שבע. 

רותם סלע, מחנכת 'גפן' אורט כרמים כרמיאל: ' אין מלים לתאר את השקעתה של אביבית בתלמידינו, תלמידים על הרצף האוטיסטי. היא יוצרת איתם קשר אישי נפלא, ובסבלנות רבה, התמדה והשקעה אמתית מהלב- מקרבת אף את התלמידים המאתגרים ביותר שלנו. נוצרה בבית הספר קבוצה גדולה של תלמידים, שמצפים לאימון השבועי של ליגת מאמאנט. עיסוק זה בספורט חשוב לכל אחד, ועל אחת כמה וכמה לתלמידינו, אשר מתמודדים עם בעיות נרחבות המתווספות לבעיית התקשורת הקיימות'.


סגירה

 מאמאנט משקיעה באלו המשקיעות באחרים - סדנת מנהיגות וניהול של יושבות ראש ליגת מאמאנט שהתקיימה בצפון הארץ

בחודש אפריל, התקיים סמינר ליושבות ראש ליגות מאמאנט מרחבי הארץ  בבית הארחה 'תל חי'


המשך קריאה

במהלך סדנא בת יומיים, חלקו המוזמנים ידע, קיבלו כלים מעשיים בנושאים של מנהיגות, ניהול וערכים של אולימפיזם וקיבלו העשרה על ידי פסיכולוגית הספורט המלווה את ליגת מאמאנט - צופית תדמור.

מייסדת  ויו"ר מאמאנט עפרה אברמוביץ' הציגה את החזון והערכים של מאמאנט, בנוסף לשיח שהתקיים על תפיסת התפקיד של יושבת ראש בפרט ועל סוגיות מהותיות במנהיגות וניהול בכלל.

המשתתפים דנו בדילמות ניהוליות, זכו לפעילות העשרה ולבסוף קינחו במשחק מאמאנט.
להלן כמה מהמשובים המרגשים ששלחו המשתתפות:

  • 'הסדנא הייתה מעולה. במהלכה נחשפתי לדברים חדשים שאקיים בליגה שלי'.
  • 'היה מצוין, הכרתי נשים חזקות, דעתניות שיודעות להזיז הרים. קבלתי כלים הן כיושבת ראש והן כאישה. ענה על הציפיות ומעבר לכך'.
  • 'מבחינתי הייתה זו ירית הפתיחה. לטעמי חשוב להמשיך ולקיים מפגשים דומים, במטרה לדון בסוגיות חשובות. מחכה בכיליון עיניים למפגש הבא'.

נתראה בסמינר הבא . . .


סגירה

 אירוע קידנט בליגת מאמאנט גבעתיים

לאורך כל השנה זוכות האמהות של מאמאנט לעידוד מבני הזוג או בנות הזוג והילדים היושבים ביציע (כאשר אינם ממלאים תפקיד של שופטים, רשמים או רכזים) נרגשים, לומדים ולוקחים חלק בחוויה המעצימה של ליגת מאמאנט.
במטרה להעניק גם לילדים את היכולת לחוות על המגרש את הפעילות עצמה, מקיימות כל הליגות אירועי 'קידנט' פעם בשנה, המיועדים לילדים בכל הגילאים

המשך קריאה

'במהלך השנה רואים הילדים את אמא יוצאת לאימון או משחק, משתתפת במשחקי מאמאנט ולוקחת חלק במחנות אימון, קורס מאמנות ועוד. במטרה להעצים את החוויה ולהעניק גם לילדים אפשרות לעלות על המגרש בכל המובנים, החלטנו זו הפעם השנייה לקיים אירוע 'קידנט' בליגת מאמאנט בגבעתיים ובקרוב ניזום גם אירוע 'אבאנט' ' מסבירה שירי כהן, קפטנית קבוצת ' שמעוני ג ', חברת מנהלת מאמאנט ואחראית על האירועים בגבעתיים מטעם ליגת מאמאנט, אשר לפני ארבע שנים הקימה את ליגת מאמאנט בגבעתיים יחד עם יושבת הראש קארין אינס.

'האווירה במשחק מדהימה! ההורים יושבים בקהל ומעודדים את הילדים הנרגשים אשר גאים לשחק מאמאנט, באותו אופן בו עושות זאת האמהות אותן הם עצמם מלווים בכל משחק. גם הילדים מתחילים כל משחק עם לחיצת יד מעבר לרשת וכך גם מסיימים אותו, בין אם הפסידו או נצחו. כל אמא משמשת גם כדמות חינוכית ולכן, הכבוד ההדדי, השימוש בשפה יפה והפרגון ההדדי שמתחילים בבית נמשכים בצורה טבעית גם במרגש ומשני צידי הרשת. הילדים מבינים שכדי לעודד את הקבוצה שלך לא צריך לפגוע בקבוצה היריבה. 

'בתחילת האירוע הילדים מקבלים חולצות עם הכיתוב: 'גם אני מאמאנט' ובסיום לאחר מחיאות כפיים ועידוד קבוצתי, זוכים כולם במדליות, מקטן ועד גדול' אומרת שירי ומוסיפה: 'בסיום המשחק, אנו קוראים לילדים שלנו אלופים ומודים להם על העידוד והתמיכה שהם מעניקים לנו במהלך כל השנה. באירוע שערכנו לאחרונה, הגיעו ראש עיריית גבעתיים רן קוניק וסגניתו ויושבת ראש 'עמותת קהילתיים' אורלי ניב, לברך את הילדים, כחלק בלתי נפרד מתמיכה גדולה שמעניקה עיריית גבעתיים, המבינה את חשיבות הפעילות של מאמאנט ותרומתה לקהילה ולעיר כולה.

'חשוב להבין את חשיבותם של  אירועים קהילתיים (כגון: אריזת משלוחי מנות בפורים ומכירת עוגות כתרומה לקהילה בראש השנה) לתחושת השייכות של הילדים, חיזוק הקהילתיות ברמת התושבים והרשות המקומית והקניית ערכים כגון יכולת נתינה ותרומה לעיר במיוחד כיום בעידן המסכים.  מדובר בפעילות שהיא הרבה מעבר לספורט - הרבה מעבר לרשת ' היא מספרת בהתרגשות.

אורלי ניב - סגנית ראש עיריית גבעתיים ויושבת ראש 'עמותת קהילתיים': בשנים האחרונות אנו עדים לעשרות רבות של אמהות שיוצאות מבתיהם פעם פעמיים בשבוע ובעונה של משחקים אף יותר. הילדים ובני הזוג לעיתים מגלים תמיכה ויש המרימים גבה לגבי היעלמותה של האישה  - האם ואיך פתאום הפכה לתחרותית ו״חיה״ חברתית וספורטיבית. הבעלים מסתכלים בהשתהות בקשרים החברתיים שמצליחות לקשור הנשים עם נשים שונות מרחבי העיר, תופעה שאין לה אח ורע בעולם הקהילתי. עבור אותם גברים הקמנו את ליגת 'פאפאסל' שיצרה הבנה של הצורך החברתי המתלווה לפעילות הספורטיבית. לפתע פתאום האבות יצרו קשרים עם גברים מרחבי העיר, והם אוהבים את זה, זה חדש להם.

במטרה לאפשר לרתום גם את הילדים ולעזור להם להבין את חשיבות פעילות ליגת מאמאנט ואת עולמה החדש של אמא, מתקיימים אירועים כדוגמת קידנט או פעילויות הכוללות תרומה לקהילה, בהן שותפים ילדי השחקניות. הילדים עושים ספורט,  עוסקים בפעילות בריאה וחיובית, תורמים לקהילה, מקיימים פעילות שאינה כוללת מסכים ויוצרים קשרים עם ילדים אחרים. 
בצורה כזו אנו מצליחים לבנות מודל של עיר קהילתית, בה לימים תתחזק הערבות ההדדית והקהילתיות, מעבר לעיסוק בפעילות גופנית בריאה. אין ספק שפעילויות מסוג זה הופכות אותנו לקהילה טובה יותר'.


סגירה

 המשחקים העולמיים CSIT 2017 ריגה לטביה

CSIT World Sports Games, 2017, Riga  Latvia

זו הפעם השנייה שמאמאנט תשתתף באחד האירועים המקצועיים והחשובים בתחום הספורט, המתקיים מטעם הקונפדרציה הבינלאומית של ארגוני הספורט העממי מכל העולם , CSIT במסגרתו מתחרים ארגוני ספורט מובילים מרחבי העולם ממגוון ענפי ספורט. החל משנה זו מופיעה ליגת מאמאנט כענף רשמי

המשך קריאה

מאות שחקניות מאמאנט מהארץ והעולם וכן שחקניות מהליגה למקומות עבודה משתתפות באירוע. ליגת מאמאנט נותנת ביטוי לערכים ולחזון, התומכים בחדשנות ספורטיבית ומציגים מודל בו כל אמא יכולה  ואג'נדה ספורטיבית בה אמהות מביאות משפחות, משפחות בונות קהילות וקהילות יוצרות שינוי.

בהצלחה לכל המשתתפים במשחקים העולמיים


סגירה

 Benevento Italy! - !פותחים את עונת הקיץ של ליגת מאמאנט באיטליה

טורניר הקיץ של מאמאנט איטליה יפתח ב24 ליוני, אחרי שנתיים במהלכן גם האיטלקיות משחקות מאמאנט, כחלק מתהליך הצמיחה וההתרחבות של ליגת מאמאנט ברחבי העולם.

המשך קריאה

הכל התחיל במסגרת הספורטיאדה - אירוע הספורט המסכם של הליגה למקומות עבודה וביוזמת מנהל מרכז הפועל מר יורם אורנשטיין, אז נחשף נשיא CSIT  הרולד באואר (Harald Bauer) האוסטרי לליגת מאמאנט. בעודו צופה במשחקים שהתקיימו בשלושה מגרשים, נהנה מהאווירה המיוחדת במגרש של מאמאנט שכללה ווייב חיובי, קריאות עידוד והרבה מעבר לספורט. ליגת מאמאנט גרמה לעניין רב גם בארץ המגף, והוכרזה כענף רשמי במשחקים העולמיים CSIT 2015 , על ידי ברונו מולאה (Bruno Molea) שהיה סגן נשיא CSIT, חבר הפרלמנט האיטלקי וכיום נשיא CSIT.

שני נשיאי CSIT דאז והיום - הרולד באואר (Harald Bauer ) האוסטרי, וברונו מולאה (Bruno Molea) האיטלקי היו הראשונים להאמין בליגת מאמאנט ופועלה והחלוצים שאימצו את ליגת מאמאנט במדינותיהם - אוסטריה ואיטליה.

60 שחקניות נרגשות מליגת מאמאנט ישראל השתתפו לראשונה במשחקים העולמיים 2015 CSIT ולקחו חלק במשחק ראווה, טורניר וסדנאות, כולל במשחק בו השתתפו גם נציגי המדינות שהגיעו לאירוע.

איטליה אימצה את ליגת מאמאנט תודות לארגון הספורט העממי האיטלקי "Italian Sports Association  AICS" המונה מעל למיליון חברים- בהובלתו של -   ברונו מולאה (Bruno Molea), מנהל הספורט בארגון  צ'ירו טורקו   (Ciro Turco) ומנהלת מאמאנט איטליה מוניקה זיבליני (Monica Zibellini), אשר סחפה בהתלהבותה את בעלה שהפך למאמן ושופט ובנה לרשם. בימים אילו מספר השחקניות המצטרפות לליגת מאמאנט באיטליה הולך וגדל במחוזות שונים במדינה וגם ההבנה כי מאמאנט - זה הרבה מעבר לרשת.

'נחשפנו לפעילות של ליגת מאמאנט לפני כשנתיים במסגרת משחקי הדגמה שהתקיימו במשחקים העולמיים 2015 CSIT. ארגון הAICS הבין את הפוטנציאל של ליגת מאמאנט ונקט בצעדים הדרושים כדי לייצר תשתיות ולעזור לליגת מאמאנט באיטליה לגדול ולהתפתח. זה נפלא לראות נשים כה רבות כל כך מסורות למאמאנט, משלבות פעילות חברתית יחד עם טכניקה וספורט ואף מגיעות לאימונים ולמשחקים עם ילדיהן. כיום ליגת מאמאנט הפכה לספורט רשמי באיטליה' מספרת מוניקה.

פאולה בונאני  (Paola Bonanni) שחקנית כדורעף בעברה ויושבת ראש Free Time Volley Club ברומא, אשר תמכה באימוץ ליגת מאמאנט בעיר מספרת:' ליגת מאמאנט מהווה עברו כולנו השראה. זו הייתה אהבה ממבט ראשון ועדות לכך היא מספרן ההולך וגדל של שחקניות המצטרפות לליגה. חברות הקבוצה נהיו חברות ולא רק שחקניות המגיעות לאימון או משחק.  אנו מנהלות שיחות פתוחות, מפגשים ומעניקות עזרה הדדית זו לזו בעת הצורך. תמיד נהיה שם האחת בשביל השנייה,  במגרש ומחוצה לו.

מאסימו מיניסוצ'י (Massimo Minicucci) מאמן ספורט בארגון ACIS, שופט כדורגל שסיים זה עתה קורס מאמנים של מאמאנט, נשבה גם הוא בפעילות של ליגת מאמאנט והערכים שהיא מייצגת.  מאסימו מספר על ההערצה שמגלים בני הזוג והילדים לאמהות המשחקות משני צידי הרשת, דבר שלטענתו ניתן לראות באינטראקציה בינן לבין הקהל במהלך כל אימון או משחק.

פטריציה מיניסוצ'י (Patrizia Minicucci): 'ליגת מאמאנט נתנה לי הזדמנות לנסות משהו חדש. החוויה הקבוצתית וההשתייכות לקבוצה הנוצרות החל מהרגע הראשון, גרמו לי להבין שעשיתי בחירה מצוינת שהצטרפתי לליגה. מדובר במשפחה אחת גדולה ויוצאת דופן'.

ברברה גאלוצ'ו (Barbara Galuzzo) אחת החלוצות בליגת מאמאנט איטליה אשר מספרת כי מדובר בקבוצה נפלאה של נשים, בה הממד התחרותי חשוב אבל לא פחות מההנאה מהמשחק עצמו. בתה בת ה23 ניקול, שהצטרפה בעקבות אימה לליגת מאמאנט האיטלקית מספרת שרצתה לבלות זמן איכות עם אימה ולכן החליטה לנסות ולשחק מאמאנט: 'היה נהדר לראות אותה מבצעת תפקיד מחוץ לתא המשפחתי. ליגת מאמאנט למעשה שיפרה את מערכת היחסים שלנו. אני רוצה להודות לכל הנשים שאפשרו לי לשחק יחד איתן וסחפו אותי בהתלהבותן' היא מסכמת.



סגירה